Detailní popis produktu
Čaj ze severu provincie Če-tiang (Zhejiang) u hranic s An-chuej (Anhui) je pěstován v okolí vesnice An-ťi (An-ji). Pro svůj světlý odstín zelené barvy mladých lístků je zván Paj-ča (Bai Cha), bílý čaj. Suchý list má jehličkovitý tvar a barevné spektrum od okrově žluté po trávově zelenou. Je sbírán od pozdního března. Chuťově je spřízněn s Huang Shan Mao Fengem díky své borově pryskyřicovité vůni, nicméně k ní ještě přidává různé odstíny oříškovitosti (od vegetální až po nasládlou) podle kvality sort, která se již u HSMF nenachází. Čaj je jemný až omamný, vyjevující zapadlé vzpomínky na letní prázninové procházky borovým lesem, nutkavě vybízející objevovat různé tóny jeho borového nádechu a spekter oříškovitosti prostým počichem či ležérním povalováním v ústech. Skoro podmínkou kvalitního nálevu je horká voda jako u většiny čajů z An-chuej, samozřejmě s kratším nálevem. Nedostatečná teplota vody čaj otupuje. Dobré je také nechat čaj po prolití listu mírně zchladnout než se vnoříte do jeho chuti, zvýrazní se tím i jemnější chuťové tóny nálevu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.